Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11779/2348
Title: SUSTAINABLE FOOD CONSUMPTION WITHIN THE SCOPE OF GREEN ECONOMY: A RESEARCH ON CONSUMER PERSPECTIVE
Authors: Köse, Şirin Gizem
Abstract: Sürdürülebilir üretim ve tüketim, her alanda olduğu gibi gıda sektöründe de önemli konulardan biridir. İnsanlığın yaşama devam etmesi için elzem olan gıda sektörü, çevreye etkileri bakımından da mercek altındadır. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı sürdürülebilir gıda tüketimini gıda tüketim sisteminin en önemli aktörlerinden biri olan tüketici perspektiflerinden ele almaktır. Bu amaçla derinlemesine görüşme tekniği kullanılarak veriler elde edilmiştir. Araştırma sonuçları, sürdürülebilir gıda tüketiminin önündeki engellerin algılanan pahalılık, bilgi eksikliği, algılanan yeşil yıkama, düşük bulunabilirlik, algılanan çaba ve yaşam koşulları olduğunu, sürdürülebilir gıda tüketiminin itici güçlerinin ise sağlık ve çevre bilinci, subjektif norm, sosyal medya ve gıda ilgilenimi olduğunu göstermektedir.
URI: https://doi.org/10.14780/muiibd.1462023
https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1241744/sustainable-food-consumption-within-the-scope-of-green-economy-a-research-on-consumer-perspective
https://hdl.handle.net/20.500.11779/2348
ISSN: 2149-1844
2587-2672
Appears in Collections:TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

36
checked on Sep 30, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.