Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11779/2348
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Köse, Şirin Gizem | - |
dc.date.accessioned | 2024-09-08T16:52:59Z | - |
dc.date.available | 2024-09-08T16:52:59Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.issn | 2149-1844 | - |
dc.identifier.issn | 2587-2672 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.14780/muiibd.1462023 | - |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1241744/sustainable-food-consumption-within-the-scope-of-green-economy-a-research-on-consumer-perspective | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11779/2348 | - |
dc.description.abstract | Sürdürülebilir üretim ve tüketim, her alanda olduğu gibi gıda sektöründe de önemli konulardan biridir. İnsanlığın yaşama devam etmesi için elzem olan gıda sektörü, çevreye etkileri bakımından da mercek altındadır. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı sürdürülebilir gıda tüketimini gıda tüketim sisteminin en önemli aktörlerinden biri olan tüketici perspektiflerinden ele almaktır. Bu amaçla derinlemesine görüşme tekniği kullanılarak veriler elde edilmiştir. Araştırma sonuçları, sürdürülebilir gıda tüketiminin önündeki engellerin algılanan pahalılık, bilgi eksikliği, algılanan yeşil yıkama, düşük bulunabilirlik, algılanan çaba ve yaşam koşulları olduğunu, sürdürülebilir gıda tüketiminin itici güçlerinin ise sağlık ve çevre bilinci, subjektif norm, sosyal medya ve gıda ilgilenimi olduğunu göstermektedir. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.relation.ispartof | Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Sustainable food consumption | - |
dc.subject | Sustainable consumption | - |
dc.subject | Consumer behavior | - |
dc.title | Sustainable Food Consumption Within the Scope of Green Economy: a Research on Consumer Perspective | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.doi | 10.14780/muiibd.1462023 | - |
dc.description.PublishedMonth | Mayıs | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.endpage | 92 | en_US |
dc.identifier.startpage | 74 | en_US |
dc.identifier.issue | Sustainability and Green Economics Special Issue | en_US |
dc.department | İİSBF, İşletme Bölümü | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1241744 | en_US |
dc.institutionauthor | Köse, Şirin Gizem | - |
item.grantfulltext | embargo_restricted_20400101 | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | en | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 04.03. Department of Business Administration | - |
Appears in Collections: | TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
Full Text - Article.pdf Restricted Access | 415.06 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.