Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Suçu : (tck. M.134) - Akyürek, Güçlü (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Türk Ceza Kanunu'nda ancak 2005 yılında yer bulabilen "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Suçu", geçen zaman zarfında uygulama alanı bakımından çok büyük değişimlere uğramıştır. Yalnızca kapalı kapılar ardında değil, başta sanal iletişim ağları ve kamusal alandaki ilişkiler olmak üzere toplumsal yaşamda da uygulanabilir duruma gelmiştir. Ayrıca bir yandan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurular ve Yargıtay içtihadındaki değişimler gibi etkenlerin tetiklediği hukuksal dönüşüm, diğer yandan teknolojide durmak bilmeyen gelişimler, söz konusu çalışmanın yeniden ele alınıp güncellenmesini gerektirmiştir. Böylece kitabın 3.baskısında, suçun unsurlarının incelenmesinin yanında mevzuat değişiklikleri ve yeni içtihatların ışığında tartışmalı konular, çözüm önerileriyle birlikte güncellenerek ortaya konmuştur.
Keywords: Ceza Özel Hukuku; Ceza Hukuku; Hukuk