BM’de Reform mu, Rönesans mı? - Kibaroğlu, Mustafa (BİLGESAM, 2017)
Bu yazıda, her yıl Eylül ayı ortalarında Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelerin devlet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurul açılış toplantılarının başlıca gündem maddesi olan “BM reformu” konusu ele alınacak ve bugüne kadar yapılan çeşitli girişimlerin neden halen uluslararası toplumun önemli bir kısmının beklentilerini karşılamakta yeterli olmadığı ve bundan sonra daha neler yapılması gerektiği hakkında değerlendirmelerde bulunulacaktır.
Keywords: Birleşmiş Milletler; BM Reformu