Sürdürülebilir Bir Kurumsal Akademik Arşiv Yönetimi: Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi Deneyimi - Çelik, Ramazan; Çelik, Sönmez (Deomed, 2019)
Bu çalışma, sürdürülebilir bir kurumsal akademik arşiv yönetimini Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi deneyimi ile paylaşmak, bu konudaki girişimlere yardımcı olmak ve kurumsal akademik arşivlerin önemini vurgulamak üzere hazırlanmıştır. Çalışmada betimsel yöntem kullanılmıştır. Bu çerçevede dünyada ve Türkiye’deki kurumsal akademik arşivler, harmanlama sistemleri ve Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi uygulamaları üzerinde durulmuştur.

This study is prepared to share the managing a sustainable institutional repository experience of Doğuş University Institutional Repository, to help with initiatives in this subject and to emphasize the importance of the institutional repositories. Descriptive method was used for this study. Within this scope, institutional repositories both in Turkey and in the world, harvesting systems, and Doğuş University Institutional Repository experience have been discussed.
Managing a sustainable institutional repository: the Doğuş University institutional repository experience
Çelik, Ramazan (MEF Author)
Keywords: Kurumsal arşiv yazılımı; Harvesting; Üst veri; Metadata; Doğuş üniversitesi; Dspace; Institutional repositories; Institutional repository software; Doğuş university; Açık erişim; Kurumsal akademik arşivler; Harmanlama; Open access; Data Harvesting; Bilgi, Belge Yönetimi; Eğitim, Eğitim Araştırmaları