Türkiye Açısından Suriye’nin Jeopolitik ve Jeostratejik Önemi - Kibaroğlu, Mustafa (Kırklareli Üniversitesi Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2018)
Suriye’nin jeopolitik ve jeostratejik konumunun Türkiye açısından yakın geçmişte ve günümüzde hangi güvenlik tehditlerini kapsadığı ortaya konulmuş, NATO üyesi bir ülke olmasına rağmen, Türkiye’nin Soğuk Savaş dönemindeki Doğu-Batı kamplaşması ile oluşan dengeler sebebiyle, Suriye’nin teröre verdiği desteği engellemekte yaşadığı sıkıntılar analiz edilmiştir.
Keywords: Türkiye; Suriye