Başkanlık anayasaları 1: ABD anayasası - Çelik, Demirhan Burak; Alkış, Burcu; Kejanlıoğlu, Atagün Mert (Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş., 2016)
The article explains main features of the presidential system of the United States by offering a brief historical and political context and concentrating on how it manages to maintain separation of powers.

Bu makale ABD Başkanlık Sistemi'nin temel özelliklerini tarihi ve siyasi bağlam hakkındaki kısa bir özetle açıklamaktadır. Özel olarak bu rejimde kuvvetler ayrılığının nasıl tesis edildiğine odaklanmaktadır.
Başkanlık ve Anayasa
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law::Constitutional law; Başkanlık Sistemi; ABD; kuvvetler ayrılığı; hükümet sistemleri