Ab, Türkiye Açısından, Abd ve Nato’ya Alternatif Midir? - Kibaroğlu, Mustafa (BİLGESAM, 2018)
Bu yazımızda, Türkiye’nin, gerek siyasi ve ekonomik çıkarları bakımından, gerek güvenlik ve savunma politikaları bakımından, ABD ve AB ile olan ilişkilerinin sanki birbirlerine alternatif seçeneklermiş gibi görülmesinin neden isabetli bir yaklaşım olmadığı ele alınacak ve içinde bulunulan uluslararası konjonktürde, ülke güvenliği ve savunması bakımından benimsenmesi gereken yaklaşımın ne olması gerektiği tartışılacaktır.

In this article, the reasons why Turkey's relations with U.S. and EU, in terms of its political and economic interests and in terms of its security and defence policies, should not be regarded as alternative options to each other will be evaluated, and the approach to be adopted in terms of national security and defence in the current international conjuncture will be discussed.
Keywords: AB; Türkiye; NATO; ABD