Borçlar hukuku ve milletlerarası özel hukuk açısından sınır ötesi elektronik ticarette açık artırma yolu ile satışlar - Çavuşoğlu, Sercan (On İki Levha Yayıncılık, 2020)
İnternetin fiziki mekândan bağımsız özelliği nedeniyle, elektronik ticaret faaliyetlerinin sınır ötesi olarak gerçekleştirilme ve dolayısıyla yabancılık unsuru içerme ihtimali oldukça yüksektir. Elektronik ticarette sınır ötesi olarak gerçekleştirilen satış yöntemlerinden biri de açık artırmalardır. Elektronik ortamda gerçekleşen açık artırmalarda üç taraflı bir ilişki söz konusudur. Alıcı ile satıcı arasında kurulan satış sözleşmesinin yanı sıra, internet sitesi ile satıcı arasında ve internet sitesi ile artırmaya teklif veren tüm katılımcılar arasında da sözleşmesel ilişki bulunmaktadır. Bu kitapta, hem borçlar hukuku kapsamında elektronik sözleşmelere uygulanacak olan maddi hukuk hükümleri değerlendirilmiş hem de elektronik sözleşmelerden doğan uyuşmazlıklar yabancılık unsuru içerdiği takdirde hangi ülke hukukunun uygulanacağı mevcut kanunlar ihtilafı kuralları çerçevesinde incelenmiştir.