Mef Üniversitesi Akademik / Kurumsal Arşiv Sistemi Yönergesi - MEF Üniversitesi (MEF Üniversitesi Kütüphane Direktörlüğü, 2016)
MEF Üniversitesi Akademik / Kurumsal Arşiv Yönergesi, öğretim elemanlarının araştırmalarının ve entellektüel ürünlerinin erişilebilirliğini, görünürlüğünü, kullanımını ve etkisini artırmak; araştırmalardan üretilen yayınları daha etkin yönetebilmek ve kamu kaynaklarıyla desteklenen araştırmalardan üretilen yayınlara serbestçe erişimi desteklemek amacıyla geliştirilmiştir. Bu yönerge, MEF Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, MEF Üniversitesi Akademik/Kurmsal Sistemin'de arşivlenerek bilim dünyasının hizmetine sunulmasına ilişkin usul ve esasları düzenler.
Keywords: MEF Üniversitesi; Kurumsal Arşiv Yönergesi; Açık Erişim; Açık Erişim Politikası; Akademik Arşiv Yönergesi