Sağlık turizmi ve milletlerarası tıp hukuku mevzuatı - Uyanık, Ayfer (On İki Levha Yayıncılık, 2018)
Sağlık Turizmi ve Milletlerarası Tıp Hukuku Mevzuatı, Sağlık Turizmi Hukuku ile ilgili mevzuatların dışında, uluslararası önemi haiz kamu sağlığı risklerinin ülkemize girmesini önlemek amacıyla uluslararası giriş noktaları ve bunların gümrüklü alanlarında (hava ve deniz yolu taşımacılığı dahil) sağlık tedbirleri; yurt dışı sağlık hizmet birimleri; Türkiye'de yabancı kişilerin ölüm olaylarının bildirilmesi, Türkiye'de defin işlemleri veya cenazelerin ülkelerine nakli ve yurt dışından gelen cenazeler; yurt dışından ilaç ve doku temini; yabancıların Türkiye'de genel sağlık sigortalılığı ve yurt dışı sigortalılık; yurt dışı seyahatlerde seyahat sağlığı hizmetleri; Türk vatandaşının yurt dışında tedavisi; yabancı hekimlerin Türkiye'de çalışma koşulları; yabancı ülkede tıp veya uzmanlık eğitimi; uluslararası ve geçici koruma kapsamında olan yabancı kişilerin sağlık hizmetine erişimi; insan ticareti mağduru yabancıların sağlık hizmetleri giderleri; sağlık alanında yapılan ikili işbirliği anlaşmaları, protokolleri ve mutabakat zabıtları; sağlık ile ilgili çok taraflı milletlerarası sözleşmeler gibi tamamı Milletlerarası Tıp Hukuku başlığı altına alınabilecek çeşitli konulara ilişkin yasal düzenlemeleri de içermektedir.

İçindekiler : - Kanunlar - Yönetmelikler - Kararlar - Yönergeler - Tebliğler - Genelgeler - Yabancı Hasta Kategorileri - Duyurular - Diğer - Milletlerarası Sözleşmeler - Kavrama Göre Mevzuat İndeksi
##nofultext##
Keywords: Sağlık turizmi hukuku; Milletlerarası tıp hukuku