Silivri Yoğurthaneleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

2018

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Tarih Vakfı

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Journal Issue

Abstract

Silivri, özellikle 20. yüzyılın ilk yarısında farklı teknikte ürettiği yoğurtlarıyla ünlenmiş ve gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde gerekse cumhuriyetin kurulmasından sonra İstanbul başta olmak üzere farklı illere yoğurt ihracatı yapmıştır. Bu nedenle Silivri yoğurdu üretiminin gerçekleştirildiği yoğurthanelerin Silivri ve çevresindeki kasabalarda yoğunlaştığı bilinmektedir. Ele alınan yoğurthane binalarının yapısal özellikleri incelendiğinde, yapıların dikdörtgen planlı kârgir yapılar olduğu görülmektedir. Zeminlerinin toprak, duvarlarının ise sıvasız oluşu, binaların yoğurt imalatına yönelik inşa edilmemiş olduğunu düşündürtmekle beraber çeşitli yapısal özellikleri, yoğurthane olarak kullanılmalarını temellendirmektedir.

Description

Keywords

Yoğurt, Yoğurthane, Mimarlık Tarihi, Silivri

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

Sarısakal, B., (Ekim, 2017). Silivri Yoğurthaneleri, Toplumsal Tarih, No:286, Tarih Vakfı Yayınları. ss.14-18.

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

Toplumsal Tarih

Volume

Issue

286

Start Page

14

End Page

18
Page Views

176

checked on Dec 14, 2025

Downloads

274

checked on Dec 14, 2025

Google Scholar Logo
Google Scholar™

Sustainable Development Goals

SDG data is not available