Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11779/456
Title: | Silivri Yoğurthaneleri | Authors: | Sarısakal, Beril | Keywords: | Yoğurt Yoğurthane Mimarlık Tarihi Silivri |
Publisher: | Tarih Vakfı | Source: | Sarısakal, B., (Ekim, 2017). Silivri Yoğurthaneleri, Toplumsal Tarih, No:286, Tarih Vakfı Yayınları. ss.14-18. | Abstract: | Silivri, özellikle 20. yüzyılın ilk yarısında farklı teknikte ürettiği yoğurtlarıyla ünlenmiş ve gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde gerekse cumhuriyetin kurulmasından sonra İstanbul başta olmak üzere farklı illere yoğurt ihracatı yapmıştır. Bu nedenle Silivri yoğurdu üretiminin gerçekleştirildiği yoğurthanelerin Silivri ve çevresindeki kasabalarda yoğunlaştığı bilinmektedir. Ele alınan yoğurthane binalarının yapısal özellikleri incelendiğinde, yapıların dikdörtgen planlı kârgir yapılar olduğu görülmektedir. Zeminlerinin toprak, duvarlarının ise sıvasız oluşu, binaların yoğurt imalatına yönelik inşa edilmemiş olduğunu düşündürtmekle beraber çeşitli yapısal özellikleri, yoğurthane olarak kullanılmalarını temellendirmektedir. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.11779/456 |
Appears in Collections: | Mimarlık Bölümü Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Arkeologlar Dernegi.pdf | Yayıncı Sürümü - Makale | 962.3 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
60
checked on Nov 18, 2024
Download(s)
48
checked on Nov 18, 2024
Google ScholarTM
Check
This item is licensed under a Creative Commons License