Silivri Yoğurthaneleri
Loading...
Date
2018
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Tarih Vakfı
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Abstract
Silivri, özellikle 20. yüzyılın ilk yarısında farklı teknikte ürettiği yoğurtlarıyla ünlenmiş ve gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde gerekse cumhuriyetin kurulmasından sonra İstanbul başta olmak üzere farklı illere yoğurt ihracatı yapmıştır. Bu nedenle Silivri yoğurdu üretiminin gerçekleştirildiği yoğurthanelerin Silivri ve çevresindeki kasabalarda yoğunlaştığı bilinmektedir. Ele alınan yoğurthane binalarının yapısal özellikleri incelendiğinde, yapıların dikdörtgen planlı kârgir yapılar olduğu görülmektedir. Zeminlerinin toprak, duvarlarının ise sıvasız oluşu, binaların yoğurt imalatına yönelik inşa edilmemiş olduğunu düşündürtmekle beraber çeşitli yapısal özellikleri, yoğurthane olarak kullanılmalarını temellendirmektedir.
Description
ORCID
Keywords
Yoğurt, Yoğurthane, Mimarlık Tarihi, Silivri
Turkish CoHE Thesis Center URL
Fields of Science
Citation
Sarısakal, B., (Ekim, 2017). Silivri Yoğurthaneleri, Toplumsal Tarih, No:286, Tarih Vakfı Yayınları. ss.14-18.
WoS Q
N/A
Scopus Q
N/A
Source
Toplumsal Tarih
Volume
Issue
286
Start Page
14
End Page
18